Produktudvikling

Dette erhvervstema er til dig, der ønsker en uddannelse inden for området ”Industri, mekanik og produktudvikling”. Uddannelsen dækker produktion inden for metal, plast, træ og kemi mm. Fælles for dem alle er industriel produktion, hvor viden og innovative metoder samt produktudvikling af virksomhedens varer og produktionsprocesser er bærende elementer. Det kan også være virksomheder, der i en eller anden grad arbejder med mekanik, fx auto-relaterede virksomheder.

Erhvervstemaet giver dig grundlæggende viden og færdigheder, der sætter dig i stand til at arbejde i produktionen på denne type af virksomheder. Teori og praktik er koblet sammen igennem hele uddannelsen.

Du lærer om produktionsteknikker og får basisviden om samarbejde og kulturer på virksomhederne. Du lærer at indgå i virksomhedens produktion og om metoder til produktionsoptimering.

I uddannelsens første år får du mulighed for erhvervstræning på produktionsvirksomheder. Erhvervstræningen skal give dig et overblik over, i hvilken retning du ønsker at specialisere dig i uddannelsens andet år.

Erhvervstræningen foregår i:

  • Industrivirksomheder med produktion
  • Serviceværksteder med opgaver inden for fremstilling, reparation og montage

Job som erhvervsassistent:
Uddannelsen giver dig titlen ”Erhvervsassistent inden for Industri, mekanik og produktudvikling” og kvalificerer dig til job i erhvervslivet. Det kan også være, at uddannelsen giver dig mod og kvalifikationer til at søge videre erhvervsuddannelse.

Som erhvervsassistent kan du fx få job som:

  • Maskinpasser i industriel produktion inden for metal, elektronik, auto eller plast
  • Montage- og pakkemedarbejder i produktionsvirksomheder
  • Reparatør og værkstedsservicemedarbejder.